Betygsvecka

Den här veckan är det redovisningar. Betygssättning. Sambedömning. Sen är jag ledig. Tänker inte tala om betygen för någon som passerat E. De får gott vänta på sina betyg till den 22 december. De som däremot hamnar på F, har fått veta att de riskerar F redan. De låg efter vid det datumet skolan satt. De som återhämtat sig och kommit i fatt och gjort det dem ska kommer få minst E. Det är ganska lätt att få E. Steget till D för åttorna är inte så långt. De som levererat och gjort rätt och nått D har lätt att få D. Steget är inte så långt.

Svårare är det för niorna. De måste förstått uppgiften, jobbat självständigt för att nå bättre betyg än E. Vi får väl se hur det gått för dem. De som inte förstått uppgiften i nian kommer kunna komplettera inom en viss tid. Taskigt att få F som slutbetyg om man missförstått något i uppgiften. De får inte mycket tid, men åtminstone tid att komplettera och göra rätt.

Sjuorna har lätt för att kunna få E, de behöver i princip bara varit med på fem lektioner minst och gjort fem uppgifter på rätt sätt under höstterminen så kommer de kunna få E. De behöver inte ens vara duktiga.

Alla dessa årskurser har bara ämnet en termin per läsår. Satt betyg gäller. Det ska nog gå bra för de som lämnat in. Svårare är det med dem som inte lämnat in något. Om man inte lämnar in något kan man ju inte förvänta sig betyg alls om man går i sjuan. Åttorna har ju sjuans betyg att luta sig emot, men tyvärr har de inte uppfyllt digitala medier i sjuan så de kommer ej kunna få E med sjuans betyg, då de inte uppfyller det kunskapskravet. Samma sak med niorna, de kan inte heller luta sig på tidigare betyg, då de saknar digitala medier helt i tidigare årskurserna och har således inte uppfyllt kunskapskraven för att få slutbetyg om de inte lämnat in höstens uppgifter. De saknar även fler kunskapskrav i nian från tidigare årskurser. Det skulle inte gå att ge E med hjälp av tidigare årskurser, saknas för mycket. Vi får väl se hur det går. Kanske kan eleverna få julskola eller något om de inte når kunskapskravens mål.

Categories: Tags: , , , , , , ,