Ledaren

Min mamma avslöjade att det var jag som bestämde veckans aktiviteter på dagis. Dagispersonalen frågade mig vad de skulle göra under veckan. Jag föreslog vad vi skulle göra och de gjorde det. Det visste jag inte, men det berättade mamma för mig i förra veckan. Haha. Dagispersonalen som leddes av ett barn. Intressant. Jag var the boss redan som barn.

Jag spelade schack utan att fuska och med rätt regler när jag var tre år gammal också. Haha. Det visste jag iof. Mamma avslöjade också att på utvecklingssamtalen som hon hade med skolan under min uppväxt visade att jag låg 2 år före de andra barnen i utvecklingsprocessen, men att vid 14-års-ålder så kom de andra barnen i kapp och jag låg på “normal” utvecklingsnivå. Fördummades jag av projektstyrd skola? Eller fick de andra barnen grit, som jag redan hade av projektstyrd skola, dvs. blev de smartare? Inte vet jag. Jag visste inte att jag låg före i utvecklingen fram till 14-års-ålder, trodde det bara var när jag var liten. Jag slog i huvudet i 13-års-ålder på gympan. Jag ramlade rakt på huvudet. Jag hade ont i en vecka och min syn försämrades. Undrar om det kan påverkat? Eller bara en slump att de skedde samtida?

Jaja, jag har ingen pondus. Jag leder gärna andra, men någon måste ge mig mandaten och makten att göra det, annars funkar det inte. Jag får inte pondus utan makt. Jag gillar att leda arbetet. Men jag behöver inte utöva makt, även om jag har det. Men jag behöver makten för att leda. Komplicerat att förklara. Jag delegerar och litar på din förmåga, tills du bevisar att jag måste piska dig(bildligt talat, inte ordagrannt). Bevisar du din oförmåga, så måste jag tjata och följa upp dig med kontroll. I värsta fall makt – beroende på vilken roll du har.

Categories: Tags: , , , , , , ,