Känsliga magar

Det verkar mina kollegor ha. Jag tycker om maten på mitt jobb och jag säger det ofta. Två gånger har jag inte tyckt om maten, en gång åt jag den inte, så jag vet inte om den var ok eller inte, för jag äter inte dem maträtterna helt enkelt. Så det mesta jag ätit har varit gott, utom en gång, men jag sa inget den gången. Idag provsmakade jag en rätt och sa: “Det var jättegott, men det var d-t torrt, finns det någon sås till?”. Kollegan bakom muttrade att “Så får man inte säga.” Den andra sa: “Nej, det var inte okej.” Sen ville rektorn prata med mig. Han sa att kökspersonalen hade klagat. Suckar. Det var ju sant, maten var riktigt torr och behövde en sås. Jag är ärlig, jag ljuger inte. Jag sa att jag fått skäll av rektorn till min lagledare… lagledaren sa; “Maten var torr, den behövde en sås.” Haha. De klarar inte av sanningen på mitt jobb. Jag är fel person på fel ställe. Jag måste därifrån. Men ljuga får eleverna på skolan…. utan att någon visar mig empati. D-a as. Skenheliga d-a as. Dra åt helvete. Sanningen är värre än lögner? Så länge de inte ljuger om er? Nej fan. Jag måste ringa facket. Jag vill inte vara där längre.

Jag fick inte fast jobb från min första provanställning efter högskolan, fast jag var den enda konsulten som var uthyrd och som Ericsson tyckte om. De andra som satt på bänken fick fast jobb… vi var tre nyanställda. Jag blev erbjuden projektanställning, med förlängning så länge kunden ville hyra mig. Jag sa nej och började jobba på Nokia. Populärt? Haha. Inte hos Ericsson i alla fall… Anledningen till att den omtyckta konsulten inte fick fast jobb var: “Du klagade på maten när vi var i Dublin.”

Kanske tycker du att jag borde lärt mig något? Att aldrig klaga på maten? Vet du vad? Jag kommer inte säga att något är gott om jag inte tycker det. Jag är ärligheten. Så jag är inte på rätt plats för er idioter som inte klarar sanningen. Ni kan alla dra åt helvete som gillar lögnen mer än sanningen.

Categories: Tags: , , , , , , ,