Vem blev mördad i Tensta i veckan?

Jag kommer hem till mord, dråp, rån och kriminella d-a skiten. Läser i DN att någon respekterad man blivit mördad, en sk. förebild inom islam. Det hände nu i veckan. En man i 40-årsåldern. Jag tittar på Flashback. Någon tänker på en kille som var i DN. Hittar en artikellänk på DN med killen som nämns på Facebook, men det är inte han. Någon annan skriver att det inte är han, men ev. kan det vara en kille vid samma moské, som heter Amid skriver någon annan på Flashback. En del säger att det var en skötsam person som stod upp mot kriminella som blev mördad. Ja, ni, media döljer personens identitet. Det står inte vem han är i klartext. Ingen verkar säga något ont om den som dödats.

Detta är min tunnelbana. Är detta det liv vi i förorten måste utstå? Mord en gång i månaden? Ska vi som bor här behöva bli vittnen eller offer innan staten gör något åt förorten?

Dessa som gör detta är barn som vi lärare kan se i skolan. Vi kan se tecknen i skolan. Ska vi lärare behöva “hotas” i skolan av ungdomar som frågar om de ska sparka på oss? Som frågar oss vad vi gör om de slår oss? Är det såna frågor vi lärare ska behöva höra på vårt jobb? Är det? Oprovocerat? Utan att vi ens gjort något? Borde det inte vara straffbart för barn att ens ställa frågan? Borde dem inte få några slags konsekvenser? Det borde vara konsekvenser att sublimt hota sin fröken eller försöka instifta skräck i lärarkåren, men tyvärr gör vissa elever detta och lärare måste leva med det, för samhället gör inget åt de ungdomarna. Jag tycker de skulle ha en egen väktare som fick bruka våld i skolan, för att skydda fakulteten vid behov från de våldsamma ungdomarna. Det är värt det, ifall vi kanske kan hindra dem att fortsätta sin våldsamma bana. Det kommer ändå bara kosta samhället mer om vi bara snällt tittar på och inget säger eller gör…

Källor:

https://www.facebook.com/dn.se/videos/10154844829336680/

https://www.flashback.org/t2878889p3

https://www.dn.se/sthlm/koranlarare-knivhuggen-till-dods-i-tensta/

Categories: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,