Saknar landet

Idag slog det mig hur mycket jag saknar att få vara på landet. Jag hade sommarstuga en mil härifrån förut. Jag saknar det något fruktansvärt. Det var mitt reningsställe. Där alla omvärldens krav försvann. Där jag fick energi och återhämtning, mindfulness som det så populärt heter. Mina husdjur älskade också stället. Det känns som en reningsprocess och åka ut hit till vischan efter jobbet. Det är som att köra genom en star gate och komma bort från stan. Min partner skulle säkert säga att vi kan köpa hus lite utanför stan i Stockholm, men tyvärr finns inte reningsprocessen på vägen hem från Stockholm, som här. Stan har ett lugnare tempo och all stress, jobb, människor och möten försvinner på vägen hem ut på landet.

Imorgon kommer tydligen mamma och hälsar på. Hon passar på nu när båda barnen är på ett ställe antar jag. Jag har inte bestämt mötet, det var mitt syskons partner som sa det när jag kom hem idag. Jag har varit i grannstaden. Helt i onödan, för jag hade för mig att jag hade föreläsning idag, men det hade jag ju inte. Men jag ville ändå besöka en favoritbutik, så jag passade på, så resan inte blev i onödan.

Har köpt ett 64GB usb-minne. Ska lägga materialet från universitetet på den, då mina tidigare minnen var för små för de enorma mängder data jag måste ladda ned och gå igenom. Vi har lite hemläxa. Några antal timmar film och titta på. Analysera och reflektera över hur filmen spelats in, tekniker, metodval osv. Det blir intressant.

Jag har min jobbigaste arbetsdag på onsdagar. Många klasser, möten och föreläsningar. Jag har knappt tid till lunch. Jag vet inte ens om jag har lunch?? Haha. Jag vet inte riktigt vad som räknas som lunch på jobbet, för ledigt? Näe… det har jag nog aldrig på jobbet. Jag har börjat gå igenom alla skåp på jobbet. Jag vill egentligen ha lås på alla dörrar, men jag vet inte om jag kan få det??? Det behövs, för det blir lätt oordning och oreda om jag inte styr och ställer. Jag kan inte leva i kaos och kloaksmuts. Jag måste ha rent, ordning och reda.

Jag har funderat på att ha målarrock på jobbet. Vore bra och komma över någon snygg rosa stor tantrock… eller färga en läkarrock, om jag hittar någon?

Jag kommer ändra mellanårskursen till vårterminen, det kommer bli ett annat arbetssätt. Jag är nöjd med seniorernas projekt. Juniorerna utvecklar jag med hela terminen, deras lektioner är helt styrda. De måste jag ha, för de har så olika grundkunskaper. Jag måste ge dem en grund och stå på.

Vi hade ämneslärarmöte idag med skolor vi samarbetar med. Jag har åkt på IT-jobb. Igen. Jag ska lära dem och använda gratisverktyg online. Okej, sa jag. Jag kan göra det. Det är ju så enkelt för mig, så klart jag kan lära dem det.

De kan lära mig massor om material. En av dem jobbar mycket med form, dvs. 3D. Mina får inget i 3D, men kan göra det om de vill. Jag har en brännugn, men jag har aldrig satt på en och vet inte hur man gör. Jag har liksom ingen utbildning på det. Jag har gjort keramik, men på universitetet brände läraren allt, inte vi studenter. Jag har också gått på keramik som ung, men aldrig bränt själv.

Jag saknar så mycket material som alla tipsar om hela tiden. Eleverna också. Jag haltar, min sal är inte fullutrustad. Jag behöver mer. Jag har fått en massa leveranser jag inte klarat av att hantera. För jag har inte haft tid. Och så måste jag fortfarande få upp alla d-a dokument på nätet. Just nu behöver jag lite tid. Hantera skåpen, oordningen, leveranserna och allt…ja allt. Kloning? Någon?

Categories: Tags: , , , , , , , , , ,