Betongprinsessor

Tittar på ett avsnitt av Betongprinsessor. Tjejer i Danmark som säger att de gör som de vill. De är så nöjda med att det går att modifiera kroppen med bröstimplantat, fejkögonfransar, tatueringar, barbiedrogen, fillers, botox, solarium, smink och så mycket mer. De flesta tjejerna verkar vara spinkiga och mycket sminkade. När de går ut för att parta så festar de hårt.

En del tjejer säger att det bara handlar om dem och vad dem vill själva. Men jag tror inte på det. Tjejer idag hjärntvättas hårt av Hollywood-idealen med smala tjejer. Säg vilka sångerskor som inte har smink? Jag vet ingen, men det finns nog. Men jag tror de som mediaexponeras är de välsminkade och välstylade versionerna. Jag har jobbat ihop med denna typ av tjejer, som sminkar sig, ser ut som barbiedockor och som använder botox. De lägger ganska mycket pengar på sitt utseende. Sen har vissa tur och träffar killar med pengar och så bor de flott… haha. Vi får hoppas de faller för kärleken och inte plånboken. Kan ju vara kul om de inte tar killen för pengarna. Jag har aldrig frågat om någon Barbie-look-a-like tagit killen för pengarna. Känns inte som min fråga att fråga. Människor kan ju ta illa vid sig.

En del verkar börjat med alkohol tidigt, en vid 10års ålder. Sedan har en del haft svåra upplevelser. Jag tänker att utseendefixeringen kommit som på köpet, något de kan kontrollera själva… sorry, men jag tror inte det är kontroll. De handlar om yta. Ett kroppsideal producerat av vårt samhälle. Ett liv i droger, ett liv i vad många av våra sjuka idoler projicerar i västsamhället.

Så mitt i det glammiga, finns det sorgliga. Det är en intressant realityserie. Men sorglig, men speglar nog fler flickors vardag än en.

Frågan är när politiker, medieproducenter, filmmakare, idoler och kändisar ska ta ansvar för livet de marknadsför?

Inte nog med det, flickorna marknadsför i sin tur det livet i sociala medier…

Källa:

https://www.svtplay.se/video/14953316/betongprinsessor/betongprinsessor-skonhet-kommer-utifran?start=auto

Bildkälla:

Pixabay.com

Categories: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,