Elaka Internettrollen

Jag vet inte definitionen på troll på nätet, om det är människor med åsikter, ja då är även jag ett Internettroll. Men om det är definitionen av dem som elaka, så undrar jag vad som räknas som elak? Jag anser mig vara ett god Internetanvändare och åsiktsdebattör, om troll är någon på nätet med åsikter så sällar jag mig till ett troll. Men om det är att vara elak, utan argument eller fakta, då är jag inget Internettroll. Tyvärr finns det elaka Internettroll. De som förvanskar och förvränger åsikter. De som klipper ihop förfalskade versionen av inspelningar. Så länge folk talar sanning och inte bryter mot lagar tycker jag det är okej att ha åsikter. Jag försöker också vara sjysst och etiskt i mina åsikter, även om jag kan vara hård och granskande. Jag tycker inte man är elak om man har en annan åsikt, det krävs lite mer för att vara elak. Det är att ljuga, diskriminera och förvränger sagda fakta, så har trolleriet gått för långt. Youtube sägs vara fullt av förvrängda fakta, där saker tagits ur sin kontext och inte längre bär samma budskap. Då är det bara rent av lögn, falsk propaganda. Det är genuin elakhet. Om det har Eskilstuna-kuriren skrivit om.

Läs en artikel om falska nyheter från vad Eskilstuna-kuriren kallar “trollfabriker”. Det är siter online som lägger ut förslag på önskade nyheter och som vem som helst kan genomföra.

Källa:

http://www.ekuriren.se/tjanster/granskning-sa-styrs-den-svenska-trollfabriken-som-sprider-hat-pa-natet/

Advertisements

Published by: humane living

I am a driver, not just a bystander. I don't want and I don't take passangers. You may read as a reader and let your role be as a reader and commenter. No more than that. My art stays here, with me, don't copy, don't quote, don't reblog, I claim all my copyright rights according to Swedish law according to Upphovsrättslagen, so look and listen for free here on my property only, thanks. You accept the terms if you visit this site. This is my cyberspace and you are the visitor. Have a nice experience. I react, when seeing, through the democratic power of the word. Use none violent actions to change the world.

Categories Bad thingsTags, , , , ,