Vinterväder och trafikkaos

I Sverige råder enorm halka i Stockholmsområdet. Känns som jag mest kört bil idag. Hade en lektion idag och en föreläsning på ett av lärosätena jag går på. De kanske var totalt 2,5h. Jag har kört bil i 4 h för att mig till dessa platser. Trafiken har varit sjukt hal. Snömodd. Stora snövallar mitt i vägen. Isbanor som styr bilen. Mycket yrkestrafik har fastnat, en och annan personbil har legat i diket, en körde på fel sida om refugen i motsatt riktning, för den fick inte bilen att köra åt något annat håll. Kände att jag var tvungen och köra i förväg och tuta åt motsatt trafik – det kunde ju hänt en olycka. En lastbil blev stående framför mig och kom inte framåt. Djävlar vad nöjd jag varit idag att jag har en SUV. Kunde ju köra förbi de flesta hinder. Men vad missnöjd jag är med mitt val av vinterdäck. Nu önskar jag mig dubbade däck. Denna bil åker ALDRIG till fjällen under vintertid. Säger bara det. Livsfarligt. Halt med dubbfria däck, men tack vare 17″ däck så fungerar det ändå. Tacka Nokian Hakkapellitta för det. Bra dubbfria däck. Många kunde inte ens köra 60km/h, som jag kunde. Många körde 30km/h på E4:an.
Min partner jobbar inte så långt hemifrån, men kom runt kvartet och fick ge upp. Trafiken stod still. Efter 2h i kö insåg min partner att inget hände. Min partner parkerade bilen i området bredvid och tog T-banan. Bra val. Kollegan kom inte till jobbet på hela dagen. De hade stängt av vägen till deras jobb… snopet värre! Min partner tog rätt beslut. Parkerade bilen, betalade 90kr i parkering och åkte tunnelbana. Dyrt värre. Det har varit en rolig dag helt enkelt. Men jag har inte haft några problem i trafiken, men sett desto fler som haft det. Gissa hur glad jag är idag att jag inte har en Mini. Usch. Dubbfri Mini. Haha. Nej, tack och lov för min stora SUV. Tack och lov.

Advertisements

Published by: humane living

I am a driver, not just a bystander. I don't want and I don't take passangers. You may read as a reader and let your role be as a reader and commenter. No more than that. My art stays here, with me, don't copy, don't quote, don't reblog, I claim all my copyright rights according to Swedish law according to Upphovsrättslagen, so look and listen for free here on my property only, thanks. You accept the terms if you visit this site. This is my cyberspace and you are the visitor. Have a nice experience. I react, when seeing, through the democratic power of the word. Use none violent actions to change the world.

Categories LifeTags, , , , , , , , ,