Vem är skyldig?

vaccination-1215279_960_720I Sverige har vi journalsystem. Dessa system ger data till Sveriges myndigheter. Dessa styr i mångt och mycket de olika råd som ges till allmänheten.

Jag har jobbat med att säkerställa statistik i ett av alla dessa system, men jag gjorde det just då när Svininfluensavaccinet var på tapeten. Jag är som tur var inte skyldig till statistiken som kom till myndigheterna i samband med svininfluensavaccineringen. Då hade vi kunnat addera ytterligare ett system som jag hade känt med medskyldig till. Jag hade inte tänkt ta vaccinet, men eftersom jag har astma och svåra förkylningar ibland så tyckte en massa släktingar att jag skulle göra det. De var så oroliga för att jag skulle få svininfluensa. Jag gick med på det till slut, fastän jag inte hade tänkt att ta det. Jag har efter den vaccineringen enorm trötthet. Jag kunde somna vid datorn på jobbet en tid efter lunch, det gick bara inte att göra något åt det. Jag kunde vara borta en kvart. Det har successivt gått bort med åren, men ibland är jag jättetrött och jag somnar, fast jag inte vill. Jag var ju vuxen när jag tog vaccinet, men jag önskar att jag aldrig tagit vaccinet.

Jag läste en artikel i SVD om en tjej med så mycket talang som inte riktigt kan leva sitt liv till fullo p.g.a. svininfluensavaccinet. Jag önskar någon uppfann ett sätt att läka ut skadan som vaccinet orsakade i hjärncentrat som slår på och av sömn.

All teknik har en baksida, så vem är skyldig? Utvecklaren? Kravspecificeraren? Beställaren? Politikern? Testaren? Många är medskyldiga… tyvärr så har all teknik en mörk sida, även med goda intentioner som ett journalsystem…

Källa:

http://www.svd.se/daniela-dahl-narkolepsi

pixabay.com/static/uploads/photo/2016/02/22/11/20/vaccination-1215279_960_720.jpg

Categories: Tags: , , , ,