Nackdelar och fördelar

Det finns fördelar med min partners gamla jobb, även mina fd jobb har fördelar. Det finns nackdelar med min partners gamla jobb, det var främst att min partner inte fick lön som den skulle under mer än ett halvår. Men jag kommer sakna fördelarna, den bättre lönen, när den faktiskt kom och vissa andra fördelar som arbetstider, tillgång till fördelar som jag inte rabblar upp här. Det kommer fattas oss nu. Nu blir arbetstiderna mer stelbenta, krångligare för mig, vi måste anpassa oss mer. Jobbigt. Vet inte hur det ska gå veckorna då min partner arbetar kväll. Då måste jag hämta barnet. Hmm. Ja, det finns nackdelar. Vad händer om båda jobbar kväll? Krångel, byta pass med kollegor… usch för att vara beroende av andra och deras välvilja. Jag gillar att jobba måndag-fredag och dagtid, inget krångel.

Jag har frivecka just nu, inget jobb alltså. Men jag kan inte slappna av, tänker redan på jobbet veckan efter. Tänker också på utbildningen och praktiken jag ska gå. Krav. Jobbigt. Tänker på allt som komma ska, istället för att leva i nuet och bara vara. Ibland kan det vara bra att leva i nuet och inte tänka på framtiden. Ekonomisk börda brukar få en att tänka på framtiden och grubbla. Det är väl det som jag tänker på, alla måsten och alla ska göra.

Det är en konst att slappna av och leva i nuet. Att inte bekymra sig om framtiden, för framtiden infinner sig oavsett du vill eller inte. Hur framtiden ter sig går inte att sia. Du kan gissa, men du har inte facit. Tänk den som hade facit. Usch vad jobbigt.

Har sett tre hyrfilmer i veckan. Tycker två av dem var bra, den ena filmen var svensk, vet inte vad jag tyckte om den. Kommer faktiskt inte ihåg den särskilt väl. Den franska filmen var riktigt bra. Ibland har vi tur i videohyllan när vi väljer film. Ibland hyr vi kass film. Det är svårt att veta innan. Vi har ju som sagt inte facit.

Categories: Tags: , , , , , , , , ,