Badrummet är sneakrenoverat

(Denna artikel är bunden till datumet då det skrevs, dvs. det är historia, inte nutid eller framtid).

Vi fick så kallade mjölbaggar med oss hem från någon livsmedelsbutik och det har varit rätt äckligt hela sommaren. Vi kastade alla torrvaror och gjorde rent skåpen, ändå försvann dem inte helt, utan vi såg dem ibland. De är rätt människoskygga och trivs ute i mörkret, så man får jaga dem efter mörkret gjort entré. Nåväl, vi hade inget annat val än att sanera. Det betyder att vi fick motverka så mjölbaggarna inte längre kunde bo i vårt hus. Bökigt, men hela familjen var ju tvungen och bo någon annanstans 24h. Man ska inte vistas i huset alls under 4 h och så bör man inte bo på 24h i huset. Min partner, lat som vanligt, tyckte vi skulle ta in på hotell. Haha. 2000kr för sanering av mjölbaggar? Nej tack. Vi löste det gratis och mer obekvämt. Onödiga pengar. Det var faktiskt det målaren kostade. Målaren var helt klart värd dem pengarna.

Vårt badrum är nu klart. Det blev så fint. Ser inte ut som ett över 25 år gammalt badrum, men det är nästan 30 år gamla ytskikt. Nu har vi all inredning ny i alla fall, till och med en av kranarna. Den andra kranen är dock fortfarande gammal, men kvalité håller länge. Vi har dock bytt packningar i den med tiden, plast behöver alltid bytas förr eller senare. De håller inte för evigt.

Nu när ena badrummet är så “fint” (ytskikten skulle ju också varit nya… så hade jag kunna kalla det för “riktigt fint”) nu. Jag får lust att göra andra badrummet också, men då måste jag egentligen renovera hela. Eftersom det andra badrummet har fellutande golv och vattnet rinner och åt fel håll så har vi i princip aldrig kunnat använda det för att duscha. Om man vill kunna duscha i det utrymmet så skulle vi behöva installera en duschkabin. Då skulle det badrummet bli funktionsdugligt. Vidare skulle det vara rätt fint att byta ut handfat och WC, jag menar, hur fult är det inte med gammaldags modell i rosa? Det kan vara snyggt i ett vitt badrum, men i ett rosa? Nej, det blir för mycket rosa. Jag är rätt sugen på att sneakrenovera även det badrummet, dvs. byta WC och handfat och sätta in en duschkabin, byta underskåpet och kanske även överskåpet. Hmm. Det skulle säkert bli snyggt. Tänk att efter flera år kunna duscha i det utrymmet? Vilken lyx. Som ni förstår har inte det riktigt varit prioriterat ekonomisk och jag kan nog inte säga att det kommer bli det heller… vi får se.

Min förkylning är nästan läkt. Vilken tur att allergierna försvann ut genom dörren i lördags. Det var som om kroppen sket i allergin och fokuserade på förkylningen, även om jag tyckte det var jobbigt tror jag ändå att immunförsvaret valde rätt strategi. På det viset blir vi ju friskare fortare.

Idag har jag ärenden att göra. Imorgon också.

Min partner har haft maginfluensa hela natten, så jag har en partner att ta hand om. Först måste jag åka och handla lite flytande soppa som stackar’n ska få till frukost.

Categories: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,